недеља, 3. фебруар 2019.

Imate li hrabrosti?

"Dakle, verujem da je to ključno pitanje od koga zavisi čitavo kreativno življenje: Imate li hrabrosti da iznesete svoja blaga koja krijete u sebi?
Vidite, ja ne znam šta se u vama krije. Nema načina da saznam tako nešto. Možda i sami jedva to znate, mada podozrevam da ste uhvatili neke bleske. Ne poznajem vaše sposobnosti, težnje, žudnje, tajne talente. No svako je nešto čudesno skriveno u vama. Kažem to potpuno pouzdano jer slučano verujem da smo svi mi pokretni magacini skrivenog blaga. Verujem da je to jedan od najstarijih i najvelikodušnijih trikova koje univerzum stavlja pred ljudska bića, kako na svoje zadovoljstvo, tako i na naše: univerzum zakopava neobične dragulje duboko u sve nas a onda se povuče i gleda možemo li da ih nađemo. 

Lov na te dragulje- to je kreativno življenje. Hrabrost da se uopšte krene u taj lov- to je ono po čemu  se razlukuju obično postojanje od onog čarobnijeg. Čest, iznenađujuć ishod tog lova- to je ono što ja nazivam Velikom Čarolijom."

Iz knjige: Velika Čarolija
Kreativan život bez straha- Elizabet Gilbert

Ovo je deo jako zanimljive knjige autorke svetskog bestselera "Jedi, moli, voli". Preporuka za kvalitetno slobodno vreme...



Нема коментара:

Постави коментар